Alvesta missionsförsamling

Alvesta missionskyrka – kyrkan mitt i byn, mitt i livet!

Alvesta missionskyrka ligger centralt i samhället, inte långt från Alvestas signum – järnvägen. Den har sina äldsta delar från slutet av 1800-talet. Tillbyggnaden med ungdomslokaler och andra gemenskapsutrymmen (fråga oss om du vill hyra till små eller stora samlingar!!) är från slutet av 1900-talet. Kyrkorummet är modernt och omsorgsfullt utsmyckat.

Vi erbjuder enskilda samtal, gudstjänster, ett stort ungdomsarbete (SMU) och pensionärsträffar. Med mera. Arbetet bedrivs till största delen genom frivilliga gåvor.

Missionsförsamlingen bildades 1898 som Alvesta Missionsförening och har under alla år bedrivit ett livligt arbete för både unga och äldre. Frontfiguren i församlingens tidiga historia var Olof Magnus ”O-M” Nygren och han har släktskap med skådespelerskan Ingrid Bergman genom sitt giftermål med hennes moster Charlotta Bergman. Olof Magnus´ son Karl byggde upp Klosters röstskola i Alvesta som lockade till sig alla kända sångare som fanns i Sverige under 1900-talets första hälft. Och det var under gudstjänsterna i Alvesta missionskyrka fröet till hans sångintresse började gro.

Vi är, nu som då, kyrkan mitt i byn och till för alla. Vi vill finnas mitt i livet,  i din vardag, och dela den med dig. Vi har ett viktigt ärende som vi gärna berättar om, med Jesus som centrum.

Välkommen till Alvesta Missionsförsamling!

 

Kommentera